Napraat

Paasklokken 02/04/2024

Tweede paasdag was ook dit jaar een hoogtepunt voor de kinderen van Hulshout, want wederom zou de paasklok langs komen in onze gemeente. Gelukkig waren de weergoden ons goed gezind, het zou droog blijven en dat was een hele opluchting. Iets voor 10 uur kwamen de eerste kinderen in gezelschap van hun ouders ter plaatse, in totaal zouden 200 kinderen deelnemen. Vlug inschrijven en dan wachten tot dat de klok te voorschijn zou komen. Onder luid klokken geluid was het zo ver, daar kwam ze aan gezet om de eerste van haar  in totaal 8 vluchten af te werken. Na het rapen van de eitjes konden de kinderen deze omruilen voor een pakje gevuld met  lekkere chocolade eitjes.

Dartsavond 08-03-2024

De parochiezaal werd voor de derde maal weer omgetoverd in een dartstempel. Liefst 32 deelnemers schreven zich in om hun kans te wagen de KWB darts kampioen van 2024 te worden, ze werden gesteund door de talrijk aanwezige supporters. De deelnemers werden verdeeld in vier groepen  van acht spelers zodat  in de voorronde elke speler zeven matchen moest spelen. De kwartfinale werd gespeeld door winnaar en de tweede van elke groep, om door te gaan naar de finale moesten er twee legs gewonnen worden. Dit werden Stefan, Bart, Kristof en Ernie. Met Stefan en Ernie waren de vorige winnaars dus weer door gebroken tot in de halve finale. Deze waren bijzonder spannend er resulteerden in winst partijen voor Bart en Ernie, zij konden zich klaar maken voor de finale die beslecht werd over drie te winnen legs.  Het werd een boeiende finale en Ernie Lasters kon zich als winnaar kronen. Hij wint dus voor de tweede maal onze darts wedstrijd. Het was een geslaagde derde editie  dankzij de spelers, supporters en helpers van de kwb en kijken al uit naar de volgende keer.

Hoe gebruik je instagram

Les Instagram
Woensdag 21 februari 2024

18 enthousiaste deelnemers hebben dankzij de deskundige uiteenzetting door Juf Els veel bijgeleerd
over de app “Instagram”.
Met veel aandacht leerden zij posts liken, van reacties voorzien en delen met andere mensen.
Er werd verteld hoe ze zelf foto’s of video’s kunnen plaatsen en de reacties van hun volgers opvolgen.
Het was een leerzame en vooral plezante avond, en iedereen heeft er weer een hoop volgers bij

Herebossenwandeling 14/01/2024

Op zaterdag stond het vaste team om het parcours uit te pijlen alweer op post, dit jaar moest er wandelingen van 5 – 8 – 11 en 15 km bewegwijzerd worden. Tegen de middag waren ze klaar en was het tijd om bokkes te gaan eten want in de namiddag moest de zaal klaar gezet worden, soep en het deeg voor de pannenkoeken klaar gemaakt worden dus werden er wat extra werkkrachten opgetrommeld om alles in orde te krijgen. Zondag in de vroegte kwamen de eerste wandelaars al af en tegen een een uur of negen was het al gezellig druk, tegen de middag hadden al een 700 tal wandelaars zich al ingeschreven. Velen namen de gelegenheid om even uit te blazen op onze rustplaats in de voetbalkantine van De Wringers voor een drankje of een bord verse soep om daarna weer vlijtig verder te stappen. Terug aan het startpunt konden ze zich te goed doen aan onze vers gebakken en overheerlijke pannenkoeken, die waren zo intrek dat je wel wat moest wachten maar dat was het zeker waard. We mochten onze wandeling afsluiten met in totaal 1033 wandelaars die heel wat lovende woorden hadden over het parcours. Dus het ideale scenario de wandelaars tevreden dus wij als organisatoren ook tevreden.

Een welverdiende dank u aan alle helpers die zich  ingezet hebben voor dit succes

Christophe Vandegoor & Paul Herygers 04/11/2023

Crossen, vliegen ,duiken… door Christophe Vandegoor en Paul Herygers
Een afgeladen volle zaal op die gedenkwaardige 10 de november. Allen waren ze gekomen om te luisteren naar het cyclocrossverhaal van beide heren. Als in een tijdscapsule werd het aandachtige publiek terug gecatapulteerd naar de oertijd v.h. ontstaan van het veldrijden ergens in Frankrijk. Om dan zo via de tijdlijn van grote kampioenen zoals o.a. Robic, Longo, Wolfsholl, Eric De Vlaeminck, Liboton, Herygers, Nijs… te belanden bij de huidige grote twee: Van Aert en Vanderpoel. Het ganse verhaal werd doorspekt met sappige anekdotes en geïllustreerd met nostalgische beelden en ondersteund door muziek en zang van Pieter-Jan Desmet. Die vooral was een openbaring: een verbluffende stem en prachtig muzikant.
Christophe Vandegoor was de vlotte, taalvaardige prater die de boeiende cyclocrossgeschiedenis op onnavolgbare wijze, doorspekt met enige humor en interactie met het publiek, bracht. Je zou denken: dit is de reïncarnatie van sporticoon Jan Wauters zaliger, maar dan met een frivool kantje. Paul Herygers is voor hem uiteraard een dankbare sidekick. Zijn crosservaringen, gebracht in zijn typisch sappig Kempens taaltje en dan voortdurend refererend naar zijn befaamd “ontmoedigend schouderklopje”, maakten dat het publiek a.h.w. aan hun lippen hing…
Kortom, dit werd voor de aanwezigen een memorabele avond die ze niet licht zullen vergeten. Slotsom: de KWB en Pallietertrappers kunnen met voldoening terugblikken op een geslaagde avond!

Dartsavond 20/10/2023

KWB Hulshout heeft weer een Dartskampioen!
Vrijdagavond 20 oktober toverde KWB Hulshout de Parochiezaal weer even om in een Darts-tempel.
16 enthousiaste deelnemers gingen met de dartspijlen de strijd aan op 8 dartsborden.
Na de groepswedstrijden, kwartfinales en halve finales volgde een zinderende finale waarin Stefan Thys het met 3 legs tegen 2 haalde van de KWB-kampioen van vorig jaar Ernie Lasters.
Het was een avond met veel ambiance, spanning en vooral sportiviteit.
Noteer alvast 8 maart 2024 voor onze volgende KWB-dartsavond !

Paasklokken 10/04/2023

BIM BAM BEIEREN, KWB-HULSHOUT STROOIDE EIEREN…

Paasmaandag omstreeks 10 u liep het grasveld achter de Hulshoutse parochiekerk in een mum van tijd vol. Liefst 160 kinderen, hun ouders en grootouders wilden de “vliegende klok” niet missen.
Eigenlijk straf dat de mooiste en kleurrijkste klok uit het peloton “Romevliegers” net Hulshout had uitgekozen om een lading paaseitjes te droppen… Dat kan geen toeval zijn. Zouden de Hulshoutse kinderen dan toch op een goed blaadje staan in Rome ?
Maar uiteraard heeft het ingenieuze knutselwerk van Professor Benny Bolleboos en zijn creatieve Anita ook wel een handje geholpen om dit knappe kunstwerkje te verwezenlijken… Hij ontwikkelde een stukje techniek dat de eitjes perfect dropte boven de graaiende kinderhanden: indrukwekkend en ontroerend mooi… Bovendien werd dit hele gebeuren tot in de puntjes voorbereid en uitgevoerd door het “paasklokkenteam” van Ferdi en Jef. Daarom verliep ook alles op wieltjes…
Met open mond vergaapte de menigte zich aan de goudgele klok, met dito strik en wapperende vleugels, die trots over het terrein zweefde en haar kostbare vracht losliet op het jonge volkje.
De andere klokken in de toren in de toren keken stomverbaasd en ook een tikje afgunstig toe, naar zoveel bravoure. Zodanig zelfs waren ze onder de indruk, dat ze “vergaten” te luiden!
Zelfs een team van heuse filmmakers, gewapend met camera’s en drones legde dit evenement vast op de gevoelige plaat. Het resultaat hiervan zal binnen afzienbare tijd op you tube te bewonderen zijn… dit wordt nagenieten… En wat we vooral zullen onthouden zijn al die lachende en enthousiaste kindergezichtjes, want zij maakten van dit gebeuren een topdag en net dat geeft nog de grootste voldoening. Kortom dit was weer een organisatie die tot eenieders tevredenheid aan de evenemententraditie van KWB-Hulshout (met stip !!) mag toegevoegd worden.
En…de klok? Die geniet nu van alle rust in de toren, mijmerend over haar succes en de reis die ze volgend jaar zeker nog een keer wil overdoen…

Falos Herebossenwandeling 15/01/2023

KWB Herenbossenwandeling 15/01

Zaterdag nog stonden de hemelsluizen wijd open… géén weer om een hond door te jagen.
Toch stonden de “Diehards” onder de wijkmeesters om 9 u paraat om de parcoursen van
resp. 5, 7 ,11 en 15 km plichtsbewust af te pijlen. Zij hadden het er voor over: verkleumde handen, doorweekte kleren en water dat uit hun schoeisel gutste…
Maar al die doorstane miserie heeft geloond: Zondagochtend een stralende zon en… droog. Het sein voor heel wat wandelliefhebbers om zelfs al voor het ochtendgloren richting Hulshout te
trekken …. Ze waren liefst met 1053! Zo groot was de “wandelhonger” na 2 jaar ontbering door corona.
En of ze genoten van het opnieuw samenkomen en de stevige wandeling doorheen de mooie natuur van “de Goren”, “Ermen duvel” en” Herenbossen”! Dit alles overgoten met de heerlijke artisanale
Kwb-soep (bedankt Marc en Christine!) aan de tussenstop bij de “Wringers” en besloten met een
portie dampende pannenkoeken in de parochiezaal. Om dan nog even lekker onderuit te zakken en
na te keuvelen bij een taske koffie of een frisse pint.
Kortom dit was weer een wandeling om in te lijsten: tevreden wandelaars (die hun lofbetuigingen over parcours en organisatie niet spaarden…) en al die helpende Kwb-Handen die zorgden voor een topdag. Bovendien waren de weergoden ons gunstig gezind … maar dat is iets wat je (naar ’t schijnt)
moet verdienen , zegt men…

Hilset Swingt

Ja, er zijn van die dagen…. dat Hilset aan het swingen gaat.
Zoals op zaterdag 9 juli.
Een dag met een zon die overuren doet en straalt over een dorpsplein vol goedgezinde mensen;
een podium waar koor ’t Ziël haar ziel in mooie liedjes legt;
kraampjes waar lekker eten en drinken te krijgen is.
En intussen aandachtig luisteren naar de top 100 van het Nederlandstalige lied. Bobby Prins passeert enkele keren maar de eerste plaats is voor ons mama die zegt ‘Maak je geen zorgen, je bent nooit alleen’.
Ja, er zijn van die dagen…. dat Hilset aan het swingen gaat.
Dit geslaagde evenement mag onze KWB op zijn palmares schrijven.

Wandel en fietstocht naar Scherpenheuvel 2022

Tocht naar Scherpenheuvel
8 mei 2022 :
11 wandelaars en 19 fietsers deden mee aan de tocht naar Scherpenheuvel. Het weer was alvast ideaal.
De wandelaars hadden een extra tussenstop in Varenwinkel, daar kregen ze koffie met koffiekoeken.
De tweede stop was in het café aan Testelt station. De wandelaars waren er al gepasseerd als de fietsers daar toekwamen.
Bij aankomst nabij de kathedraal, gingen sommigen naar de mis in de Mariahal, anderen lieten een kaarsje branden of zochten een zonnig terrasje op.
Om 12u werd er verzameld om pistolees te eten, aangeboden door KWB Hulshout.
De fietsen van de wandelaars waren zaterdags reeds naar Scherpenheuvel gebracht, zo kon iedereen per fiets naar huis. De ene had al wat meer tussenstops dan de andere, maar iedereen is thuis geraakt.
Het was weer een geslaagde KWB-activiteit.

Bierproefavond 2022

Bierproeverij

Op vrijdag 22 april 2022 was er een bierproeverij met minder bekende bieren,
in de rode zaal.
Er waren 19 geïnteresseerden.
De ene proever vond de bieren al lekkerder dan de andere, maar al bij al was het een gezellige avond.
De lesgever, John Verbraeken, gaf een heel goede uitleg, vaak met een grappig tintje.
Volgende bieren kwamen aan bod :
Queu de Charrue, Delirium Argentum, Fagnes Constant,
Vlierbeek Grand Cru, Le Fort Bruin, Serafijn Barley Wine
En Martha Brown Eyes

Muziekavond Connie Neefs 2021

Na twee jaar konden we nog eens een muziekavond organiseren. Deze keer viel de keuze op Connie Neefs die ter gelegenheid van zijn 80 ste verjaardag een hommage brengt aan haar broer Louis. Samen met haar dochter Hannelore en musical zanger Hans Peter Janssens en onder begeleiding van Eric de Vos zorgde ze voor een prachtige avond.
De hele voorstelling wordt je ondergedompeld in warmte. De warmte van het leven van Louis Neefs, verteld met heel veel liefde door zijn zus en muzikaal begeleid door  mensen die dit genre met heel veel flair en finesse brengen. Het is een avond pure onthaasting en nostalgie waar je uitkomt met een vredig gevoel. Het is een avond zoals je vroeger kon beleven in familieverband aan de open haard. De tv stond op, maar was niet de belangrijkste speler in de huiskamer. Wat een leven!

Teppesol 2021

Het was al geleden van 2018 maar eindelijk is het nog eens gelukt om onze teppsolwedstrijd nog eens te organiseren. Het was nog langer geleden dat we op die dag ook mosselen serveerde en na wat brainstormen hebben we beslist om hier ook terug mee te starten, dus werd er een hele ploeg vrijwilligers op getrommeld en de mouwen opgestroopt. De voormiddag werd besteedt aan alles klaar te maken zodat vanaf twaalf uur de eerste mosselgenieters konden smullen van hun lekkere mosselen. Tegen 14 uur hadden 17 ploegen zich ingeschreven voor de wedstrijd en  vol goede moed begonnen ze eraan De eerste ronde verliep vlot maar na het begin van de tweede ronde gingen de hemelsluizen openen en kwam de regen met bakken neer, gevolg het terrein kwam onderwater te staan en zodoende moesten we de wedstrijd staken. Gelukkig klaarde het terug wat op zodat de Dukes band zich konden opstellen en ons een goede 3 uur kon bekoren met hun covers . Al bij al toch nog een geslaagde dag ondanks de buien dit dankszij de vele mensen die langs kwamen voor onze mosselen te proeven, aan de wedstrijd deel te nemen, van de muziek te genieten of gewoon een goeie pint te komen drinken ook zeker niet te vergeten de helpers om dit in goede banen te leiden. Tot volgend jaar zou ik zeggen of tot één van onze volgende activiteiten.

Legodag 2019

We proberen zoveel mogelijk variatie in ons programma te brengen en dat bracht ons op het idee om voor de jonge kinderen in onze gemeente een lego namiddag te organiseren .Met dank aan de afdelingen van Heist o/d Berg konden we een zestal boxen vol legoblokken lenen. Het fanfare lokaal werd ingericht zodat de kinderen ruimte hadden om te bouwen. Toen de deur om twee uur open gingen waren de eerste kinderen al present en stilletjes aan liep het lokaal voller en voller zodat er op een moment een tachtig tal kinderen aanwezig waren die hun fantasie de vrije loop lieten zelfs een paar opa’s konden er niet aan weerstaan om wat steentjes op elkaar te leggen. Omdat het zo een succes was is al besloten het volgend jaar terug te organiseren

Herebossenwandeling 2019

Tweede zondag van januari is al jaren de vaste dag van onze herebossenwandeling i.s.m falos. Walter had weer vier mooie parcours uitgestippeld van 4, 7, 11 en 15 km. Zaterdag was het tijd voor het voorbereidend werk parcours uitpijlen, soep koken, pannenkoeken deeg maken en de zaal klaar zetten dus druk druk druk. Zeven uur waren we zondag morgen paraat snel verse koffie zetten alles nog eens checken en klaar waren we want daar waren de eerste wandelaars. De wandeling ging langs de fortbeken, herebossen, oude spoorweg beding , industriepark en het natuurdomein de goren. Jammer genoeg begon het op de middag wat te regenen zodat het na de middag wat minder druk werd maar met 1386 wandelaars was het toch een geslaagde dag. We ontvingen ook vele complimenten over het parcours en dat is natuurlijk leuk om te horen

Oudjaarstand 2019

31 december was het weer zover, we sloegen ons tentje op aan de kerststal pakte onze flessen jenever uit een scheurde de dozen met chips openen terwijl de meisjes van de chiro de wafelijzers in het stopcontact staken. We waren er klaar voor om de zangertjes en hun ouders te ontvangen. Het werd een drukke voormiddag dankzij het goede weer kwamen een 150 tal kinderen ons tentje bezoeken met hun nieuwjaarsliedjes. De mama’s en papa’s lieten terwijl hun jenevertje smaken en de chiro bakte volop wafels voor de kinderen. De beste wensen werden rondgestrooid zodat we klaar waren om het nieuwe jaar vol goede voornemens in te zetten

Kerstfeest 2019

Zoals elk jaar komen de leden van kwb en femma  in de vlaschaard samen om kerst te vieren. Sonja en Jef heten iedereen welkom en lezen een bezinning voor die ons er  herinnert aan de betekenis van kerst en dat het niet evident is om zoals wij met een heleboel mensen samen te vieren. Er was een warm buffet samengesteld uit een vijftal gerechten zodat iedereen wel aan zijn trekken kwam en het jaarlijks dessert van ijscreme met vers fruit en warme chocolade is nog steeds te smaken. Voor de ambiance zorgde dit jaar merchandise en dat bracht heel wat volk op de dansvloer

Kerstborrel 2019

De weergoden waren ons ook dit jaar weer niet gunstig gestemd, er zat niets anders op dan uit te wijken naar het lokaal van onze fanfare. Met wat meet en paswerk stalde de deelnemende parochiale verengingen hun tafel uit. Elk van hen bood een hapje of een drankje aan gaande van jenever, warme chocomelk, soep of gluwhein en van hamburger tot wafel en snoepjes. Heel wat bezoekers vonden de weg naar onze kerstborrel zodat we een fijn bedrag ophaalde om aan het Sinterklaasfonds te schenken

Avondwandeling 2019

Ze word al een beetje een traditie onze avondwandeling het weer was alvast in orde en de inschrijvingen waren talrijk dus waren op alles voorzien om iedereen te ontvangen. Er was natuurlijk ook weer de mogelijkheid aangeboden om na de wandeling de innerlijke mens te verwennen met een gebakken haring of videe. Maar er moest dus eerst gewandeld worden, De wandeling van een 5 tal kilometer trok door de herebossen  richting oud voetbalveld van de wringers daar was een tussenstop voorzien waar je een beker warme soep of een jenevertje kon nuttigen, vandaar ging het via de dijk van de nete  terug naar de zaal om met de voetjes onder tafel te schuiven en aan onze haring of videe te beginnen

<

Pompoen snijden 2019

Halloween komt er aan dus hebben ook dit jaar voor kinderen vanaf 9 jaar een namiddag georganiseerd om hun eigen halloween pompoen te komen uitsnijden, met een twintigtal zijn onze jonge gasten afgekomen. Onder toezicht van enkele vrijwilligers (waarvoor dank ) konden ze aan de slag en ze gingen er meteen tegen aan, na al die harde arbeid moesten ze natuurlijk terug energie op doen en dat konden ze doen met een paar lekkere pannenkoeken en een frisdrank.

70 jaar KWB jubileumfeest

Om ons 70 jarig jubileum niet zomaar voorbij te laten gaan werden onze leden en hun wederhelft uitgenodigd op ons jubileumfeest. Dit ging door in de Vlaschaard op het menu een warm buffet met o.a soep, videe, lasange, loempia en natuurlijk ook een dessert. Bij aankomst kregen onze leden een aperitiefje aangeboden en kon iedereen rustig plaats nemen zodat onze voorzitter hen welkom kon heten en iets vertellen over de geschiedenis van onze KWB. Daarna was het tijd om aan het innerlijke van de mens te denken en konden we het buffet openen. Inmiddels was de dj aangekomen en bracht hij alles in gereedheid om ons na het eten te laten uitleven op de dansvloer. Het was een prachtige afsluiter van ons feestjaar waarbij de deuren pas in vroege uurtjes werden gesloten

70 jaar KWB Hulshout

We hadden wat te vieren deze zomer , het 70 jarig bestaan van onze KWB. Een vijf koppig team werd samengesteld om plannen te maken om dit jubileum groots te vieren. Ze kwamen op het idee om er een heus dorpsfeest van te maken op ons nieuw aangelegd dorpsplein. Er werd samen gezeten met het gemeentebestuur, foodtrucks en springkastelen vastgelegd en natuurlijk ook de artiesten die zouden komen optreden. Yves Segers , Elektriek en Fenix gingen voor het muzikale aspect zorgen.
In augustus was het zover om twee uur begon het officiële gedeelde de aanwezigen werd een drankje aangeboden. Onze Hulshoutse fanfare zorgde voor een muzikaal intermezzo tussen de toespraken door. Rond vier uur was het dan zover Yves Zegers beet de spits af met zijn optreden, stilaan liep het dorpsplein vol en werden de eerste danspasjes uitgevoerd . Na Yves kwam de coverband elektriek ze brachten nederlandstalige covers en de sfeer kwam er goed in . Onder tussen konden de kinderen zich uitleven op de springkastelen of zich laten grimmeren en wie honger of dorst had kon zich aan de foodtrucks en aan de drankstanden te goed doen aan veel lekkers. Fenix was onze afsluiter deze coverband bracht de beste pop en rockcover en dat viel in goede smaak bij het talrijk opgekomen publiek.
Het was een topdag voor onze vereniging, het organiserend team had er een prachtige dag van gemaakt die de inwoners van onze gemeente niet snel zullen vergeten. Dus een dikke pluim voor hen maar ook aan alle andere medewerkers, de sponsors, de artiesten en zeker de talrijk opgekomen inwoners

Scherpenheuvel

Met een frisse morgenstond vertrokken om 6 uur 14 dappere te voet aan hun 5 uur durende tocht naar Scherpenheuvel. Via de oude spoorweg naar de goren in Westmeerbeek dan via Herselt richting varenwinkel waar de eerste bevoorrading was, koffie met lekkere koffiekoeken na een kwartiertje werd er verder getrokken via Wolfsdonk naar Testelt statie, daar kwamen ook de 19 fietsers die om 8u00 waren vertrokken aan, hun tocht liep via Westmeerbeek, Ramsel en De Gijmel. Na de nodige vloeistoffen op genomen te hebben vertrokken we verder voor het laatste gedeelde van onze tocht. Rond 11 uur waren we ter plaatse waarna iedereen een uur vrij was. Om twaalf uur was het verzamelen geblazen in de Pelgrim voor verse pistolets met kaas en ham. Daar kregen we nog gezelschap van oud gediende die ons vroeger vooraf gingen in deze tocht, na wat bijpraten werd de terugtocht aangevat ééntje al lopend , andere met de wagen en sommige met de fiets . KWB bracht weer een hoop mensen samen voor een leuke zondag voormiddag.

Lekkerbekkentocht

Ondanks de minder goede weersvoorspellingen waren er toch 200 deelnemers  voor onze lekkerbekkentocht met als thema grootmoeders tijd. Vanaf 13u00 kon men aan het parochiecentrum vertrekken na eerst een aperitiefje  te nuttigen,   de wandeling bracht ons via het Hulshoutveld naar het standje  van  de Hulshoutse fanfare waar men ons op soep en wat muziek trakteerde. De volgende standjes bevonden zich in de grote dreef van de Herebossen waar door het mindere weer de muggen afwezig waren dit jaar. Na het nuttigen van een bokke met kop kon men ook zijn kunsten in het hoefijzer gooien uitproberen en na het lessen van de dorst stapten we verder naar de stand van Femma die ons vergaste met frikadellen met krieken en een tas koffie. Daarna werd de tocht via trage wegen verder gezet richting pastorij met onderweg een stevige plens bui over ons hoofd, toch smaakte het stuk taart bij kvlv zeer lekker en konden we daarna verder naar de laatste stop van de dag. In het fanfare lokaal werden we door KWB verwelkomt op een tas koffie met een  glaasje jenever of advocaat en voor de kinderen een frisco. Dankzij de inzet van heel wat vrijwilligers van de deelnemende verenigingen was dit weer een leuke namiddag.

Bowling

donderdag 25 april is de bowling doorgegaan met 21 deelnemers. Dit was het negende jaar op rij dat deze aktiviteit werd ingericht.
Het podium zag er uit als volgt : Kampioen werd Stijn Van Rompaey met 447 punten, tweede werd Kevin Persy met 443 en op een gedeelde derde plaats stonden
Jos Wijnants en Sven Van Lommel met 436 punten.

Paasviering

Jammer genoeg was er niet veel volk aanwezig op onze paasviering, Jef nam het welkomswoord voor zich en overliep
de komende activiteiten op onze agenda ook werd er al een tipje van de sluier opgelicht in verband met de viering van ons 70 jarig bestaan als KWB. Daarna konden de eitjes, koffie en bokes aangebracht worden. De maaltijd werd traditie getrouw afgesloten met een chocolade ei. Daarna was het tijd om een kaartje te leggen iets steviger dan koffie te nuttigen en wat te discuteren over belangrijke en minder belangrijke gebeurtenissen van de week. Dus al bij al een
gezellige avond

Kaartspel

Onze kaartspel criterium van deze winter is afgelopen. Jos vond het een uitstekend jaar met elk kaartspel een goede twaalf a dertien tafels volzet, hierbij onze dank aan de spelers, de helpers en natuurlijk ook de Jos voor het organiseren van onze twaalf kaartavonden.

KWB quizavond

Met 38 ploegen was onze eerste quizavond goed bezet. Er was een heel leger van helpers opgetrommeld om alles in goede banen te leiden want er waren heel wat posten te bezetten van quizmasters, controleurs,ophalers, tappers en garcons. De quiz bestond uit 12 rondes met dooreen lopende thema’s, onder andere twee fotorondes een alfabetronde enz. Bij de tussenstanden bleek dat er enkele ploegen aan elkaar gewaagd waren wat ook bleek uit de eindstand, het verschil tussen plaats één en twee bedroeg maar enkele punten. Het team van Luc van der Mieren bleek het sterkste en nam zo als eerste onder luid applaus onze kwb wisselbeker in ontvangst.Na de quiz kreeg iedere deelnemer nog kleine attentie en zo kon iedereen na een leuke en ontspannende avond weer naar huis

Herebossenwandeling

De weersvoorspellingen waren niet bijster goed toch konden we zaterdagvoormiddag ons wandelparcours in droge omstandigheden  uitpijlen, na de middag kwam het voorbereidende werk binnen er aan,  tafels en stoelen klaar zetten, soep en pannenkoekendeeg maken, frigo’s vullen met drank enz. Zondag was het dan zover in druilige omstandigheden kwamen de eerste wandelaars af,  ze konden kiezen uit diverse afstanden nl. 4 – 8 – 11 en 16 km. Het parcours liep via een klein stukje herebossen richting industriepark en het sportcentrum waar de dames van femma de rustplaats bemande. Vandaar liep het verder via het natuurpark de goren en  een stukje in  het gehucht bruggeneinde langs de kaastrooimolen terug richting centrum van Hulshout waar de wandelaars konden genieten van een warme kom soep of lekkere warme pannenkoeken. Desondanks het slechte weer kwamen toch nog een kleine 900 wandelaars naar onze gemeente afgezakt. Hopelijk volgend jaar wat gunstigere weersomstandigheden. Maar dankzij de inzet van de vele vrijwilligers was dit toch weer een vlot verlopen activiteit

Barbara Dex

KWB-Hulshout : Dex tot de tweede macht

Bij het naderen van 24 november begon in KWB-middens de koorts zienderogen te stijgen…
Dé hamvraag was immers: zou de parochiezaal bereikbaar zijn en zou de klank-en lichtinstallatie
kunnen afgeleverd worden?? Al snel werd het duidelijk dat de mensen van DCA keurig hun woord hielden. De voorlopige verharding zorgde ervoor dat alles vlekkeloos kon gebeuren zodat de massaal opgekomen toeschouwers konden genieten van het sfeervolle optreden van Barbara Dex.
“De mooiste stem van Vlaanderen” gaf door haar eigen interpretatie de liedjes van haar vader nét dat tikkeltje meerwaarde. Begeleid door 4 geweldige muzikanten nam ze de aanwezigen mee op een reis doorheen het gekende liedjesrepertoire van vader Marc Dex. Dit alles geïllustreerd met beeldmateriaal , enkele sappige anekdotes en “wist-je-datjes”. Het zorgde voor een beklijvende avond waarvan het publiek met volle teugen genoot. Ook nonkel Jules Kabas passeerde de revue met zijn “Lieke van Re’ie..”, een pareltje dat in al zijn eenvoud toch zo mooi klonk…
Kortom, wat moet een organisator nog meer hebben: een eivolle cultuurtempel van Hulshout , een zangeres die haar publiek in vervoering brengt en tevreden mensen ?
Langs deze weg een dikke merci aan alle helpers die mee hebben gezorgd voor het succesvolle verloop van deze culturele avond.

Jaarvergadering

Jammer genoeg een niet al te grote opkomst, een zestigtal aanwezig. Ze werden verwelkomt door onze voorzitter die in het kort vertelde hoe de avond zou verlopen. Allereerst werden de activiteiten van vorig jaar overlopen met bijhorend het financiële verloop er van en werd een totaal beeld van de financiële toestand van onze afdeling voor gelegd. Maar ook belangrijk het nieuwe jaarprogramma dat werd voorgesteld met een aantal wederkerende activiteiten maar toch ook een aantal nieuwe. In tussentijd hadden de dames van de kookploeg er voor gezorgd dat de mosselen etensklaar waren en we ze met smaak konden verorberen. Nadien was er nog tijd om een kaartje te leggen of om eens bij te praten bij pot en pint . Het was toch weer een gezellige avond .

Merodehappening

Op zondag 16 september 2018 vond je de gesmaakte ingrediënten van de Merode in Westmeerbeek . Je maakte er kennis met de troeven van de Merodegemeenten Aarschot, Diest, Geel, Herselt, Hulshout, Laakdal, Scherpenheuvel-Zichem, Tessenderlo en Westerlo.

De streek- en beleefmarkt vond plaats in het centrum van Westmeerbeek.  Je kon aanschuiven  bij de heerlijke streektafel voor een drankje of hapje uit de Merode. Een verfrissend biertje, smakelijke hapjes, zoete streekkoekjes of dampende koffie… er was voor ieder wat wils! Ook kon je het toeristische aanbod van de Merode bij de onthaalstand ontdekken en  kennis  maken met verenigingen en ondernemers uit ons Merodegebied. Straatartiesten en –muzikanten zorgde voor een gezellige sfeer. Ook voor kinderen werd heel wat animatie op maat voorzien.

Via een wandeling langs de Grote Nete kwam je terecht in het sprookjesachtige Hof Ter Borght. Daar kon je de stilte en rust die de Merode te bieden heeft op verschillende manieren beleven. Daarnaast zorgen volksspelen, KUBB, een kinderboerderij en nog meer verrassingen ervoor dat je je er geen moment verveelde!

Ook ons standje kende heel wat bijval, onze wijnen en fruitsapjes van de wereldwinkel vielen in goede smaak en natuurlijk ook onze boterhammen met spek waren erg in trek. Onze standhouders beleefde er een leuke dag aan

Teppesol – Hilset  Live

Broeierig heet dit jaar maar toch kwamen  er 18 ploegen zich inschrijven om deel te nemen aan ons tornooi. Iets over twee begonnen ze aan hun vier rondes paap schieten. Na de eerste ronde stonden Spoor 3 en den IJzeren weg op kop gevolgd door Den Thijs. Deze 3 ploegen bleven ook na ronde 2 in elkaars buurt, er werd op het scherpst van de snee gespeeld want onze scheidsrechter de ” WILLY” werd van de ene plaats naar de andere geroepen om met zene passer het juiste oordeel te vellen. In ronde 3 had Spoor 3 een dipje en zakte ze naar de vierde plaats de andere 2 ploegen hielden stand. Ronde 4 was beslissend . Den Thijs nam de overwinning met 182 punten, Spoor 3 speelde een sterke ronde en werd tweede met 179 punten, de derde plaats was voor den IJzeren weg met 168 punten. Toch een proficiat aan alle ploegen voor hun faire inzet en hopelijk tot volgend jaar .

Na den teppesol werd het avondprogramma van start geschoten door Marchendice, om het gezellig te maken plaatste Benny zich in de tent om ons een goeie twee uur lang covers te brengen van vroeger en wat recentere tijd, daarna was op het podium te beurt aan Farce Fatal. Gewapend met gitaar, banjo, mandoline, accordeon en percussie trokken ze ten strijde om ons tot na middernacht te laten genieten van hun uitgebreid repertoire van luisterliederen, folksongs, country, americana, traditionals, Blue Grass tot rock & roll. Het was dik in orde mannen

Visprijskamp

22 mannen en 2 vrouwen waagde zich aan onze viswedstrijd ze werden verdeeld in 12 koppels en om 18u30 begonnen ze eraan om voor een uur of
drie het beste van zich te geven. Helaas zaten er spelbrekers tussen namelijk de vissen die hadden er echt geen zin in. Niemand kwam tot een echte grote vangst
en dus was een kleine 11 kilo al voldoende om de overwinning in de wacht te slepen

Kubben

De kubbers zijn terug gestart, elke donderdagavond vanaf 19uur in de tuin van de pastorij word er recreatief naar de blokjes gegooid
geen wedstrijdverband en gratis dus kom gerust eens proberen

Karabijnschieten

Deze activiteit begint al wat traditie te worden, de plaats van afspraak het clubhuis van de Tongelse schuttersvereniging. Met 26 scherpschutters in spe werd de competitie in gang geschoten. Al na 2 ronden kwamen de mannen met de vaste hand in beeld, maar er moesten nog drie ronden afgewerkt worden helaas voor de achtervolgers  kregen de mannen geen terugval en was de eindstand duidelijk Koen van Turnhout kon nog een plaatsje winnen en werd knap derde, Kurt Serneels verdienstelijk tweede maar aan de eerste plaats van Juraj Vignjevic kon niemand raken. Proficiat aan de laureaten en de andere deelnemers en een bedankje aan de gastvrij mensen van de schuttersclub en tot volgend jaar zeker

Scherpenheuvel

Het kan niet alle weken kermis zijn dus was het weer een week na onze lekkerbekkentocht heel wat minder, ondanks de slechte voorspellingen en het controleren van de buienradars vertrokken om 6 uur toch 12 dappere aan hun 5 uur durende tocht naar Scherpenheuvel. Via de oude spoorweg naar de goren in Westmeerbeek naar Herselt richting varenwinkel waar de eerste bevoorrading was, koffie met een lekkere koffiekoek daarna werd er verder getrokken via Wolfsdonk naar Testelt statie, daar kwamen ook de 17 fietsers die om 9u30 waren vertrokken aan, hun tocht liep via Westmeerbeek, Ramsel, De Gijmel.  Na de nodige vloeistoffen op genomen te hebben vertrokken ze verder voor het laatste gedeelde van hun tocht. Rond 11 uur waren we ter plaatse zonder nat te worden waarna iedereen een goed half uur vrij was. Om half twaalf was het verzamelen geblazen in de Pelgrim voor verse pistolets met kaas en ham. Daar kregen we nog gezelschap van oud gediende die ons vroeger vooraf gingen in deze tocht,na  het bijpraten werd de terugtocht aangevat ééntje al lopend ,andere met de wagen en sommige met de fiets, dus ondanks de slechte voorspellingen hebben we toch weer heel wat mensen bijeen gebracht wat het belangrijkste doel is van onze KWB

Lekerbekkentocht

Het weer hadden we al mee, een warme zondagnamiddag en met iets meer dan 200 deelnemers was de opkomst ook niet slecht voor onze lekkerbekkentocht met als thema muziek. Vanaf 13u00 kon men aan het parochiecentrum vertrekken na eerst een aperitiefje en borrelhapje te nuttigen, na een bezoekje bij de K3 chiro ging het langs het oude deel van de wijk richting Herebossen waar ergens halfweg de Hulshoutse fanfare ons op wat muziek trakteerde. De volgende standjes bevonden zich in de grote dreef van de Herebossen waar de muggen wel een beetje spelbreker waren om rustig te genieten van de pasta en een drankje. Dus werd er snel verder gegaan naar de basisschool in de Strepestraat waar femma in flower power stijl de wandelaars met een gezonde wrap ontvingen. Via trage wegen ging het richting Pastorij en zo verder naar de laatste halte waar de kwb crooners de gasten een verwen koffie aanboden. Dankzij het vele werk van de vrijwilligers van de parochiale verenigingen was dit weer een geslaagde activiteit die heel wat mensen op de been bracht.

Bowling

Het zal zowat de heetste 19 april geweest zijn maar gelukkig was het bij Delen’s bowling lekker fris en dat was nodig want voor onze jaarlijkse bowlingavond moesten de hoofden koel blijven. Met 29 deelnemers konden we iets na den achten van start gaan, we begonnen met een opwarmrondje om na een jaar  het goede gevoel met de bal terug te vinden. Daarna begon het serieuzere werk er werd de nodige drank bij besteld en we konden van start gaan met drie rondes te spelen op het scherpst van de snee. Er werden verschillende manieren en tactieken uit geprobeerd en af en toe hoorde men wel eens ne goeie domme met er nog iets voor, maar uiteindelijk bracht het ons tot een winnaar. Dit jaar met grote onderscheiding winnaar van de KWB Bowling 2018 de Heer  Rudy Berghmans, proficiat hij mag voor één jaar het stof afdoen van de wisselbeker.

Paasviering

Even wat ongerustheid toen om 20u15 bleek dat er nog maar een veertigtal deelnemers waren , toch nam onze voorzitter het woord om hen hartelijk welkom te heten. Er volgend ook nog een opsomming van de nakende activiteiten waaronder de bowling, lekkerbekken tocht en de wandeling naar Scherpenheuvel en natuurlijk een dankwoord voor onze dames van de kookploeg, zij zorgde er voor dat de eitjes werden gekookt en het brood en koffie klaar waren. Terwijl er mondjesmaat meer volk was gearriveerd werden de eitjes verorberd met als dessert natuurlijk een chocolade ei. We waren toen al aangegroeid tot een zestig deelnemers waaronder een aantal jonge nieuwe leden . Daarna was het tijd om een kaartje te leggen iets steviger dan koffie te nuttigen en wat te discuteren over belangrijke en minder belangrijke gebeurtenissen van de week. Dus al bij al een
gezellige avond

Kaartspel

Het kaartseizoen is weeral ten einde en we mogen spreken van toch weer een geslaagd seizoen.
Dit jaar waren we genoodzaakt om de drankprijzen aan te passen (1.40 € – 2.20 €) doch deze zijn dan toch nog steeds heel democratisch.
Het inschrijvingsgeld (2 € leden – 3 € niet leden) bleef gehandhaafd en zal voor het komende seizoen ook behouden blijven.
Enkele cijfers die het seizoen in beeld brengen namelijk :
– Aantal deelnemers over het ganse jaar 568
– Gemiddelde opkomst per avond – 47
– Aantal personen die deelnamen – 64
– Aantal dames – 6
– Aantal niet leden – 10
Bij deze willen we onze dank uitspreken naar al de vrijwilligers die mee gezorgd hebben voor het welslagen van deze activiteit. Het klaarzetten van de zaal, vullen van de frigo’s, tappen en bediening. Zonder deze hulp is dit niet realiseerbaar. Nogmaals bedankt en op naar het volgend seizoen.

Berghmans                             Rudy 222 226 248 239 224 257 253 230 230 260 244 236 2869
Blockx                             Luc 0 205 211 0 240 0 0 247 236 222 O 0 1361
Bruyndonckx André 0 237 240 217 228 230 237 218 241 212 243 236 2539
Bruynseels                           Jozef 259 247 202 248 243 0 233 234 239 234 237 226 2602
Bosmans Jos 0 0 0 225 0 0 0 0 213 0 0 0 438
Buts Ghislain 234 243 231 221 219 222 230 233 0 244 228 232 2537
Ceulemans                           Willy 218 240 236 215 230 240 0 246 228 244 225 230 2552
Clé     Frans 240 235 0 238 259 235 247 258 248 248 225 238 2671
Croons     Cyriel 225 220 241 241 243 232 223 242 233 235 257 232 2824
De Cock                      Marcel 270 251 252 237 245 225 238 240 230 230 251 234 2903
Dens Patrick 247 200 252 238 230 243 254 246 226 245 245 246 2872
De Wachter Achiel 238 237 253 234 252 247 247 0 255 246 233 240 2682
Deiçerckx Jacqueline 219 0 210 229 197 0 217 218 218 238 217 242 2205
Eggers Jos 222 0 222 237 210 0 0 229 0 0 0 0 1120
Hermans Jos 241 250 0 0 209 211 228 249 0 0 0 221 1609
Indekeu Chris 226 213 0 219 216 217 249 0 0 234 243 221 2038
Jennes Geert 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 255 0 255
Kempeneers Willy 224 0 0 264 246 214 206 0 0 0 0 0 1154
Lambaerts Alfons 241 248 224 206 242 0 237 228 240 0 211 236 2313
Lemmens Maria 229 241 228 259 226 213 262 232 221 254 220 238 2823
Lemmens Theo 219 254 227 247 240 232 248 242 235 228 227 258 2857
Lenaerts Rudi 0 0 0 0 259 237 0 236 241 230 241 238 1682
Matthijs Chris 220 236 0 233 214 241 0 220 0 207 0 255 1826
Monsecour Willy 237 245 197 0 256 225 244 221 0 222 0 0 1847
Meuris Leo 256 263 226 238 0 241 227 238 232 238 0 222 2381
Meuris Jeanne 230 0 234 221 242 232 234 230 221 234 211 214 2503
Meuris Ria 246 235 239 0 220 0 221 230 266 252 237 245 2391
Miseur Gaston 236 244 235 223 229 235 232 223 216 247 235 222 2777
Moons Eddy 216 249 259 239 220 238 245 249 240 235 219 250 2859
Pauwels Jef 0 225 235 0 0 0 0 0 0 0 0 0 460
Peeters Erik 0 221 213 0 224 0 0 0 209 234 197 207 1505
Roothooft Marcel 239 233 250 239 222 246 239 229 227 226 0 245 2595
Saeys Leen 248 225 226 236 238 217 235 236 250 267 217 224 2819
Schellens Louis 242 227 244 214 216 0 228 222 218 232 0 258 2301
Serneels Xavier 0 0 0 221 248 219 0 0 0 0 0 0 688
Sterckx Leo 245 215 253 246 191 246 220 252 261 224 247 224 2824
Van Alphen Jan 0 242 221 0 222 265 259 0 0 221 0 229 1659
Van Bauwel Jos 233 228 220 239 247 218 265 218 0 232 241 230 2571
Van Bel Rudy 0 231 227 218 254 0 232 0 234 256 223 230 2105
Van den Bosch Roger 234 257 0 238 242 250 219 220 248 254 263 249 2674
Van den Broeck Walter 0 227 0 258 253 225 242 230 245 0 253 242 2175
Van der Veken Benny 248 229 246 234 232 234 240 233 214 238 0 224 2572
Van Ganzen Jan 224 231 237 245 240 229 218 245 261 203 243 234 2810
Van Gemert Stefan 243 0 0 0 250 0 0 0 220 238 0 0 951
Van Hoogten Albert 242 235 242 245 217 240 229 226 219 262 220 224 2801
Van Hoogten Koen 231 208 0 0 243 0 234 238 240 214 249 240 2097
Van Hout Ben 215 0 230 0 0 240 251 0 0 0 205 240 1381
Van Lommel Jos 239 0 0 231 248 0 0 0 0 0 0 0 718
Van Loo Luc 222 239 244 209 247 221 245 231 226 216 241 234 2775
Van Noten René 0 237 218 246 251 0 221 219 216 245 221 232 2306
Van Reeth Wilfried 226 229 0 245 249 231 230 0 248 224 245 242 2369
Van Regenmortel Benny 237 225 261 231 224 0 0 225 221 237 251 222 2334
Van Weert Guy 254 225 242 231 229 204 226 253 246 215 252 212 2789
Verbert Lowie 0 241 217 245 239 267 234 235 242 251 252 234 2657
Verlinden Patrick 0 0 0 0 0 245 239 0 0 0 0 0 484
Vermeulen Emiel 223 228 249 231 225 237 221 248 232 228 231 222 2775
Verreet Nico 217 253 239 241 216 0 0 0 235 202 236 250 2089
Viskens Eddy 224 0 0 0 0 0 0 0 209 0 209 0 642
Viskens Paul 252 0 235 0 222 242 258 0 237 0 261 0 1707
Vleugels Jos 241 262 242 222 264 238 230 224 242 0 0 0 2165
Willems Sooi 206 232 238 220 243 246 208 0 230 200 220 242 2485
Wuyts Jos 0 0 0 275 238 233 217 250 236 244 0 0 1693
Wynants Jos 232 226 0 236 241 236 240 223 257 230 215 230 2566

Herebossenwandeling

Onze jaarlijkse wandeldag begon voor sommige al op zaterdag met het uit pijlen  van het parcours, het klaar zetten van de zaal en het voorbereidende werk aan de soep een het pannenkoekendeeg, maar het belangrijkste was zondag . De eerste wandelaars waren om kwart na zeven al present om er aan te beginnen en daarna begon het stilletjes aan drukker en drukker te worden zodat we  ’s middags al een 1200 wandelaars hadden. Door het mooie weer eindelijk was de zon nog eens te zien bleven ook na de middag wandelaars toekomen waar onder heel wat jonge gezinnen met hun kroost. Door het groot aantal deelnemers was het wel druk voor onze vrijwilligers en moest men wel wat wachten op de bestelde pannenkoeken maar eenmaal hun vers gebakken en lekker warme pannenkoek voor de neus was dit snel vergeten.  We ronde onze wandeldag  af met een record aantal deelnemers van liefst 1820. Omstreeks zes uur konden we beginnen opruimen en met een groepje van een 15 man was dit snel in kannen en kruiken en konden we genieten van een wel verdiende rust.

Oudjaarstand

Het duurde wel even maar nadat het stopte met regenen kwamen de kinderen al zingend ons het beste
voor het volgende jaar wensen. Zij werden bedankt met een zakje chips en de chiro meisjes zorgde voor een lekkere wafel en een tas warme chocomelk. De ouders die hun kinderen vergezelde werden verwent met een glaasje jenever. Zoals elk jaar kregen we heel wat volk over de vloer

Kerstfeest

Samen met femma ging ook dit jaar ons leden kerstfeest door in  feestzaal de Vlaschaard. We werden ontvangen door  Jef en Sonja met een welkoms woord en een bezinning, daarna konden we ons laten verwennen door een smakelijk warm buffet met keuze uit een zestal gerechten en een nagerecht van ijscreme  met vers fruit en warme chocolade saus. Daarna tijd om wat te ontspannen en daar zorgde de L&M band voor , Louis & Maurice zorgde met hun meezingers voor nog wat extra ambiance en zo was dit weer een top avond voor onze leden

Avondwandeling

Nu het avonddonker wat vroeger begint te vallen en halloween nadert was dat het ideale moment om een avondwandeling in te richten.  Er was de mogelijkheid aangeboden om na de wandeling de innerlijke mens te verwennen met een gebakken haring of videe. Velen waren geïnteresseerd want de opkomst was dik in orde. Maar er moest dus eerst gewandeld worden, we vertrokken langs de kapelstraat de herebossen in, langs de hoofddreef richting prairie daar de neetdijk op en via de liniebrug en ommetje om aan de tussenstop te geraken waar een heerlijk pompoensoep was voorzien.Terug de brug over en langs de oever van de nete en via de bertelbroekstraat terug naar de in halloweensfeer aangeklede parochiezaal om met de voetjes onder tafel te schuiven en aan onze haring of videe te beginnen

Pompoen snijden

Voor het tweede jaar hebben we voor  kinderen vanaf 9 jaar een namiddag georganiseerd om hun eigen halloween pompoen te komen uitsnijden, met een twintigtal zij onze jonge gasten af gekomen. Onder toezicht van enkele vrijwilligers (waarvoor dank ) konden ze aan de slag en ze gingen er  meteen tegen aan, na al die harde arbeid moesten ze natuurlijk terug energie op doen en dat konden ze doen met een paar lekkere pannenkoeken en een frisdrank.

Jaarvergadering

Op 21 oktober hebben we in het gezelschap van een zeventigtal leden onze jaarvergadering gehouden. Onze voorzitter Jef nam het openingswoord voor zich met wat algemene info en een dankwoord aan de dames die zorgde dat de mosselen weer perfect gekookt waren, daarna nam onze kasbeheerder het woord met een overzicht van het voorbije jaar en wat dit op financieel gebied allemaal te weeg heeft gebracht. Natuurlijk werd ook ons gevarieerd  nieuw jaarprogramma voorgesteld, een programma waar iedereen zijn gading in kan vinden. Hierna was het tijd om aan de mosseltjes te beginnen en dat ze gesmaakt hebben,daarna was er nog tijd voor een kaartje te leggen of eens bij te praten en de dorst te lessen.

Jackobond zingt Marva

Riet Muylaert bracht ons samen met haar band Jackobond terug in de tijd met haar ode aan Marva, met liedjes als het lied van de zee,leve leve de liefde en rode rozen in de sneeuw werden we terug gebracht naar de jaren 60 en 70. Ook de band en het podium was aangekleed naar die periode. De liedjes werden met elkaar verbonden door anekdotes die ze vertelde over Marva zoals hoe ze in die tijd al dacht aan merchandising (kaartspel met haar afbeelding, appelsienen met haar naam, t’shirts en natuurlijk de panty’s). Een echte nostalgische avond dus die bij de 150 aanwezige zeker in de smaak is gevallen

Teppesol – Hilset Live

We mochten dit jaar 16 ploegen ontvangen voor onze teppesol wedstrijd,het weer was spelbreker, met  45 minuten vertraging konden we van start gaan.al na twee ronden kwamen er 3 ploegen in aanmerking voor de overwinning, de volgende rondes wisselde ze onderling van plaats maar in de laatste ronde nam de heren van de vaste hand met een score van 52 punten toch de overhand. Zij wonnen dus met 164 punten  gevolgd door de molenvrienden en de vrienden van de poezie.

Hierna was het tijd voor het muzikale gedeelte van start gingen we met de All Birds een lokaal coverbandje waarvan de leeftijd varieerde van jong naar wat ouder,daarna was het de beurt aan Farce Fatale ook al met een lokaal bandlid ook zij brachten covers van verschillend genre.door het mindere weer was de opkomst wat minder maar de aanwezige bezoekers brachten toch heel wat ambiance